Euroscola 2018

Biroul de Informare al Parlamentului European în România, în colaborare cu Ministerul Educației Naționale a lansat cea de-a XI a ediție a concursului EUROSCOLA 2018. Echipa Colegiului Național Pedagogic “Constantin Bratescu” se luptă pentru un loc în Parlamentul European de la Strasbourg.

Anul acesta Colegiul Național Pedagogic s-a înscris în competiție cu o echipă formată din 32 de profesori și 24 elevi din clasele X-XII. Această ediție se desfășoară sub titlul generic „Europa pentru noi”. În cadrul competiției naționale, elevii au identificat și au ales unul dintre proiectele cu finanțare europeană și au realizat o campanie de promovare a acestuia.
Proiectul ales este Snapshots from the borders – Small towns facing the global challenges of Agenda 2030, co-finanțat de Uniunea Europeană prin programul DEAR și implementat de 31 de parteneri din diverse state membre UE.
Cu acest prilej, dar și pentru a sărbători Ziua Educației, elevii liceului au organizat un flash mob.
Precizăm că, Parlamentul European a creat programul  Euroscola  pentru a informa tinerii despre procesul de integrare europeană și pentru a promova participarea lor la construcția Uniunii Europene. Programul reunește periodic elevi de liceu din cele 28 de state membre. Acesta le oferă ocazia tinerilor, pe parcursul unei zile, de a afla cum funcționează Parlamentul European, de a socializa și de a-și împărtăși viziunile și așteptările. Coordonatorii proiectului în România sunt Asociația Novapolis și Primăria Constanța.
Reporter: Oana Jărloianu ; Imagine: Zarif Armanbet

Cele mai Accesate Articole