Fostul șef al Interpol, acuzat de corupție

Șeful demisionar al Interpol este acuzat de corupție de către autoritățile de la Beijing. Organizația internațională de cooperare a forțelor de poliție a anunțat duminică demisia fostului său președinte.

Meng Hongwei, președintele Interpol-ului până la data de 7 octombrie 2018 și fost viceministru chinez al Securității Publice, este anchetat în China pentru corupție. El este acuzat de luare de mită, dar și de săvârșirea altor încălcări ale legii. Anunțul a fost făcut de Ministerul Securității Publice, formularea învinuirilor nefiind însoțită de alte precizări.
“Ancheta derulată în legătură cu darea şi primirea de mită de către Meng Hongwei şi presupuse încălcări ale legii este foarte oportună, absolut corectă şi destul de înţeleaptă”, a informat ministerul printr-un comunicat dat publicităţii în urma unei reuniuni interne.
Textul acestui raport nu specifică dacă acuzațiile împotriva lui Meng Hongwei vizează perioada funcțiilor sale ministeriale sau pe cea în care a deținut șefia Interpol-ului. Comunicatul nu aduce lămuriri nici asupra situației actuale a lui Meng, dacă acesta a fost sau nu reținut și plasat în arest preventiv.
Fostul președinte al Interpol-ului, în vârstă de 64 de ani, s-a aflat la cârma acestei organizații din noiembrie 2016, prerogativele fiind preluate de sud-coreeanul Kim Jong Yang. Acesta va asigura interimatul până la reuniunea Interpol din 18 – 21 noiembrie de la Dubai, când va fi ales un nou președinte.
Redactor: Mihaela Țânțaru

Cele mai Accesate Articole