Dans … la nivel înalt!

Momentul inedit din cadrul unei conferințe organizate luni la Bruxelles a stârnit hohote de râs în rândul auditoriului. Jean – Claude Juncker, președintele Comisiei Europene, și-a precedat discursul cu o scurtă reprezentație.

Jean – Claude Juncker, președintele Comisiei Europene, și-a uimit asistența prezentă la o conferință organizată luni în capitala Belgiei. Aflat la tribună pentru un discurs în fața Comitetului Regiunilor, înaltul oficial și-a surprins audiența printr-o atitudine inedită determinată de volumul ridicat al muzicii de pe hol. Pentru că nu a putut să-și înceapă cuvântarea, Jean-Claude Juncker și-a ridicat ochii din hărtiile de pe pupitru și a executat câteva mișcări de dans în ritmul antrenant al muzicii. Gestul a durat doar câteva secunde, dar au fost suficiente pentru a stârni o cascadă de râs în rândul celor prezenți în sală. Distrat la rândul lui, președintele Comisiei Europene a întâmpinat amuzamentul audienței cu un zâmbet larg.
Nostima întâmplare nu a rămas fără urmări. Jurnaliști britanici pro-Brexit au criticat gestul oficialului, considerându-l o ironie la adresa prim-ministrului Guvernului de la Londra, Theresa May. În urmă cu câteva zile, aceasta și-a făcut apariția pe scenă dansând pe ritmurile melodiei ”Dansing Queen” a celebrei formații suedeze ABBA. Un alt val de critici a survenit în mediul online, comentariile exprimând furia față de răspunsul negativ al Blocului Comunitar la termenii propuși de Guvernul May privind ieșirea din Uniunea Europeană.
Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene a explicat momentul de amuzament ca pe o improvizație care nu a avut pe nimeni drept țintă, afirmând că  Jean-Claude Juncker are un mare respect față de șefa executivului de la Londra.
Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene a mai adăugat: ”Ce ar fi viața fără un cântec sau un dans?” Acesta a făcut referire la versurile aceleiași faimoase trupe ABBA.
Redactor: Mihaela Țânțaru

Cele mai Accesate Articole