Salariul minim crește mai devreme

Salariul minim pe economie ar putea creşte la 2050 de lei înainte de 1 ianuarie 2019. Anunțul a fost făcut ieri de Ministrul Finanțelor cu precizarea că urmează a se face o analiză la ministerul de resort, iar subiectul va fi abordat şi în guvern. 

Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor publice, a anunțat că există posibilitatea ca salariul minim pe economie să fie majorat, înainte de începutul anului viitor.

”Luăm în considerare, se fac calcule la Finanțe și sunt șanse ca salariul minim să crească la 2050 de lei înainte de 1 ianaurie 2019. Acesta va crește cel târziu la 1 ianuarie 2019, dar la Finanțe luăm în calcul toate scenariile și, dacă se poate, vom propune în Guvern creșterea.”

Ministrul Eugen Teodorovici a mai declarat că a doua rectificare bugetară din acest an va fi făcută în luna noiembrie. Tot în această lună trebuie aprobat şi proiectul de buget pentru anul 2019.

“Avem în calcul o rectificare în noiembrie. Undeva era în octombrie, dar s-a întârziat prima rectificare (…) A fost anunţat încă de la prima rectificare că planificăm în anul 2018 două rectificări bugetare – una în iulie, dar s-a întârziat până în septembrie şi aveam în octombrie cea de a doua rectificare şi, la fel, automat, s-a mutat în noiembrie.”

Potrivit ministrului Eugen Teodorovici, nici bugetele de investiţii şi nici salariile angajaţilor din administraţia publică, nu vor fi tăiate, iar până la sfârşitul lunii noiembrie trebuie aprobat şi proiectul de buget pentru anul 2019.
Redactor: Oana Jărloianu

Cele mai Accesate Articole