Halep, nominalizată pentru Jucătoarea anului

Simona Halep a fost nominalizată pentru titlul de Jucătoarea anului. Distincția va fi atribuită de Asociaţia feminină de tenis la finalul sezonului 2018.

Câştigătoarea turneului de Mare Şlem de la Roland Garros din acest an se află pentru a 49-a săptămână în fotoliul de lider al clasamentului mondial. Nominalizată pentru titlul de Jucătoarea anului, Simona Halep are drept contracandidate alte trei câştigătoare de Grand Slam pe parcursul lui 2018. Caroline Wozniacki, Angelique Kerber și Naomi Osaka sunt jucătoarele cu cele mai multe titluri cucerite anul acesta.
Constănțeanca nu este singura româncă din acest top. Mihaela Buzărnescu a fost nominalizată la titlul de Nou-venita anului. Aceasta a avut un sezon de excepţie, reuşind să intre în Top 20 WTA.
Americanca Serena Williams, fostul număr unu mondial, candidează la rândul ei pentru Premiul rezervat revenirii anului 2018.  Cu toate astea, Serena Williams a decis să ia o pauză prelungită după ce a disputat finala de la US Open, acolo unde a fost învinsă de japoneza Naomi Osaka. Americana nu va participa la turneul de la Beijing și astfel își va încheia sezonul competițional.
Câştigătoarele vor fi anunţate în cadrul Galei premiilor WTA, din 19 octombrie care va avea loc cu ocazia Turneului Campioanelor de la Singapore.
Redactor: Alexandra Panait

Cele mai Accesate Articole