Fără concedieri în învățământ

Numărul de posturi din învățământ nu va mai fi redus, ci majorat. Potrivit sindicaliștilor, inspectoratele școlare le-ar fi cerut deja școlilor să reducă peste 4.000 de posturi didactice de predare.

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ a cerut anularea unui ordin care ar fi dus  la reducerea a patru mii de posturi din învățământ. Sindicaliștii au atenţionat Guvernul că, în cazul în care nu va interveni pentru anularea efectelor produse de aplicarea acestui ordin, federaţia va recurge la orice mijloc pentru blocarea acestuia.
Fostul ministru al Educaţiei Valentin Popa, susţine că sindicatele au fost consultate în această chestiune, dar că „asta nu înseamnă că ministerul trebuie să fie condus de sindicate”.
În cadrul ședinței de Guvern de astăzi, Viorica Dăncilă a declarat că ordinul a fost modificat și că vor fi suplimentate posturi în 11 județe dar și în Municipiul București.

Vorbim de un număr total de 1.336 de posturi. Această analiză a fost făcută în urma solicitărilor venite din partea inspectoratelor școlare având în vedere necesitățile punctuale la nivel local”, a precizat Viorica Dăncilă, prim-ministrul României.

Ministerul Educaţiei Naţionale a transmis că niciun post din învăţământ nu este în pericol în anul şcolar 2018-2019, fiind propuse spre aprobare 286.726, dintre care 30.000 sunt vacante. De asemenea, Ministerul a anunţat că există bani în buget pentru plata salariilor aferente trimestrului al patrulea.
Redactor: Alexandra Panait

Cele mai Accesate Articole