Ivanka Trump în locul lui Nikki Haley

Postul de ambasador al Statelor Unite la ONU, rămas vacant în urma demisiei lui Nikki Haley, este o sursă de speculații la Casa Albă. Zvonurile o nominalizează, printre alți candidați, și pe Ivanka Trump.

Fiica președintelui american Donald Trump este în centrul rumorii iscate de alegerea unui nou ambasador al Statelor Unite la ONU. Zvonurile care au propulsat-o în rândul candidatelor pe Ivanka Trump l-au încântat pe liderul de la Casa Albă. Încrezător în capacitatea fiicei sale de a exercita prerogativele unei astfel de funcții, președintele american a cochetat în fața jurnaliștilor cu idea unei asemenea numiri.
”Am auzit și de Ivanka! Cum ar fi ea în acest post? Oamenii care știu…nu are nimic de a face cu nepotismul…, dar vreau să vă spun că oamenii care știu, știu că Ivanka ar fi dinamită! Dar nu vreau să fiu acuzat de nepotism, dacă puteți crede, nu-i așa?! Cred că Ivanka ar fi grozavă! Dar aceasta nu înseamnă că nu știu că dacă aș alege-o pe ea aș fi acuzat de nepotism. Nu există nimeni în lumea aceasta mai competent decât ea, dar este OK.”, a declarat Donald Trump, președintele Statelor Unite ale Americii
Însăși Ivanka Trump a exclus posibilitatea desemnării sale în funcția de ambasador al Statelor Unite la ONU. Mesajul ei postat pe Twitter în legătură cu acest subiect a fost fără echivoc.
”Este o onoare pentru mine să lucrez la Casa Albă, alături de atâția colegi minunați și știu că Președintele va numi o persoană formidabilă pentru a o înlocui pe ambasadoarea Haley. Această persoană nu voi fi eu.”, a declarat Ivanka Trump, fiica președintelui american Donald Trump
Administrația de la Casa Albă are în vedere mai multe persoane pentru ocuparea funcției vacantate. O posibilă alegere este fosta responsabilă a Consiliului Național de Securitate al președinției Statelor Unite, Dina Powell, nume menționat de însuși liderul american.
Redactor: Mihaela Țânțaru

Cele mai Accesate Articole