Rafael Nadal, voluntar în Mallorca

Cel puțin zece persoane au murit pe insula Mallorca din arhipelagul spaniol Baleare, după inundații foarte puternice. Rafael Nadal, liderul clasamentului ATP, s-a alăturat operațiunilor de curățare. Mai mult, acesta i-a invitat pe oamenii afectați de inundații să se adăpostească la academia sa de tenis din apropierea orașului Manacor.

Dezastru în insula Mallorca după ce zona a fost mistuită de inundații puternice. Cel puțin zece persoane au murit și alte câteva mii au rămas fără locuințe. Inundațiile au fost consecința unor ploi extrem de puternice, de 220 litri de apă pe metru pătrat .
Jucătorul de tenis Rafael Nadal a muncit cot la cot cu autoritățile și alți voluntari pentru a îndepărta apa și noroiul din zonele afectate. De asemenea, liderul mondial i-a invitat pe oamenii afectați de inundații să se adăpostească la academia sa de tenis.

“Este o zi tristă în Mallorca. Sincerele mele condoleanțe familiilor celor decedați și celor ce au fost răniți de inundațiile din San Llorenc…Punem la dispoziție facilitățile din cadrul academiei Rafael Nadal celor care au nevoie de cazare”, a postat spaniolul în vârstă de 32 de ani pe o rețea de socializare.

Autorităţile au precizat că 80 de soldaţi şi şapte vehicule de la unitatea militară de urgenţe se vor alătura celor 100 de persoane deja trimise de serviciile de urgenţe.
Redactor: Alexandra Panait

Cele mai Accesate Articole