Măsuri dure la Wimbledon

Organizatorii turneului de tenis de la Wimbledon pregătesc măsuri ferme împotriva jucătorilor care nu respectă copiii de mingi. Subiectul a intrat în atenția presei, după ce jucătorul de tenis Fernando Verdasco a certat un copil de mingi pentru că nu i-a adus suficient de repede prosopul, la turneul de la Shenzhen.

Wimbledon-ul pregăteşte măsuri dure împotriva jucătorilor care nu respectă copiii de mingi. Mick Desmond, directorul comercial al Grand Slam-ului a declarat că va discuta pe această temă cu reprezentanţii circuitelor ATP şi WTA.
Săptămâna trecută, spaniolul Fernando Verdasco a fost criticat de media pentru că a certat un copil de mingi, care nu i-a adus suficient de repede prosopul, în timpul unui meci.
Jucătoarea Arina Sabalenka a atras şi ea critici dure după ce la Beijing, a fluturat o sticlă goală în direcţia unui copil de mingi, înainte de a o arunca pe jos.
Desmond a declarat cu prilejul summitului Leaders Sport Business de la Londra că la Wimbledon se aşteaptă un respect mutual pentru oricine are un rol la turneu, de la jucători la echipa de curăţenie.

”Vom vorbi cu ATP şi WTA în privinţa conduitei. Există un cod al eticii la Wimbledon. Cred că aici există un mai mare respect pentru că este un sentiment că jucătorii ştiu ce se aşteaptă de la ei. Iar la Wimbledon nu ne va fi teamă să dăm amenzi, indiferent de jucător”.

Campionul Roger Federer, copil de mingi la începutul carierei sale, a declarat că jucătorii trebuie să arate respect faţă de copii, care sunt voluntari la turneul de la Wimbledon.
Redactor: Alexandra Panait

Cele mai Accesate Articole