Reduceri masive în rândul bugetarilor

Scenariu negru pentru bugetari. Șeful Finanţelor le pregătește surprize. După ce li s-au mărit salariile, au primit sporuri şi vouchere de vacanţă, acum urmează concedieri masive în aparatul de stat. Potrivit înaltului funcționar, România are nevoie de o reformare a aparatului bugetar.

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a anunțat că va discuta cu reprezentanții tututor ministerelor despre o reducere de posturi în sistemul bugetar. Potrivit acestuia, este obligatorie o reformare a aparatului bugetar din Romania deoarece din 4 angajați doar unul muncește.

“Cred că e de bun simţ să te gândeşti (la o reformă a aparatului bugetar – n.r.) pentru că ne dorim cu toţii o administraţie şi centrală, şi locală eficientă. Asta înseamnă să ai oameni nu foarte mulţi, exact cât trebuie, mai bine plătiţi sunt deja, legea există şi, ca să fie mai eficienţi, repet, cât trebuie. Nu unul munceşte şi trei pe lângă el stau”.

De asemenea, șeful Finanțelor a mai afirmat că Ministerul pe care îl conduce are o listă cu instituțiile publice și cu domeniile în care se cheltuiesc cei mai multi bani, printre acestea numărându-se Transporturile, Sănătatea, Economia și Energia.

“(…) Sunt multe, foarte multe companii pe care dacă le luăm la mână şi discutăm despre fiecare în parte, ce rol are şi dacă se justifică prezenţa ei astăzi în România, o să vedeţi că nu găsim niciun argument pro, ci doar împotrivă. Din păcate, ani de zile s-au încărcat aceste structuri şi cred că e momentul să spunem stop şi nu doar stop şi, în sens invers, reluăm procesul”

Potrivit ministrului Teodorovici, se vor purta discuții despre reducerea cheltuielilor și creșterea veniturilor cu fiecare minister, luna noiembrie fiind termenul limită pentru cea de-a doua rectificare bugetară.
Redactor: Oana Jărloianu

Cele mai Accesate Articole