Greva în transport

Astăzi, firmele de transport persoane au încetat efectuarea curselor regulate între judeţe şi în interiorul acestora, printre care și Constanța. Aceștia sunt nemulțumiți de ordinul ministrului transporturilor, care impune reguli mult mai dure pentru obținerea licențelor de transport.

O parte dintre transportatori au intrat în grevă, joi dimineată, după negocierile eşuate cu ministrul transporturilor, Lucian Şova. Din acest motiv, sute de autocare, autobuze şi microbuze nu au circulat.
Acesta a mai subliniat că transportatorii nu își  doresc decât un dialog cu Lucian Șova pentru rezolvarea problemelor.
Din fericire, pentru călători,  activitatea a fost reluată după ora 14.00. Potrivit unui comunicat al federației urmează a avea loc o dezbatere în Parlament unde nemulţumirile acestora vor fi discutate.

„La intervenţia conducerii Comisiei de transporturi din Camera Deputaţilor, protestul început în toată ţara de membrii Federaţiei Operatorilor Români de Transport – FORT încetează. Domnul Deputat Sorin Bota a comunicat conducerii FORT faptul că marţi, 16.10.2018, are loc o dezbatere având ca subiect situaţia generată de Ministrul Transporturilor şi a lansat către domnul preşedinte Augustin Hagiu invitaţia de a participa. FORT salută poziţia exprimată de Comisia de Transport din Parlament, raportat ordinului ce face obiectul protestelor organizate la nivel naţional şi va fi reprezentată la această dezbatere extrem de importantă„.

Firmele de transport judeţean şi interjudeţean din 19 județe, printre care și Constanța, au intrat astăzi în grevă, solicitând retragerea unui proiect de ordin al ministrului de resort, prin care firmele care operau deja un anumit traseu nu mai au prioritate la noile licitaţii.
Reporter: Oana Jărloianu ; Imagine: Zarif Armanbet

Cele mai Accesate Articole