Târg de cariere pentru studenții și elevii constănțeni

A doua ediţie a Târgului de Cariere dedicat studenților și elevilor constănțeni își deschide larg porțile pe 19 octombrie la Universitatea Maritimă din Constanța. Evenimentul va avea loc în cadrul proiectului Mentor și reunește 7 parteneri din 4 țari din zona Mediteranei de Est și a Mării Negre.

Toamna se numără  bobocii iar programa educațională abundă de oferte care mai de care mai interesante și mai tentante.Toate acestea sunt concepute special pentru a veni în sprijinul tinerilor care-și doresc o carieră de succes. Constanța a început stagiunea de studii superioare cu programul obișnuit de cursuri universitare. În paralel, aici s-au dezvoltat o serie de acțiuni menite să întregească tabloul formal cu idei concrete de abordare a viitoarelor cariere. În acest sens, în data de 19 octombrie, Universitatea Maritimă din Constanța organizează a doua ediţie a Târgului de Cariere dedicat studenților și elevilor constănțeni. Proiectul aduce la un loc 7 parteneri din 4 țari din zona Mediteranei de Est și a Mării Negre.
Acest eveniment contribuie la facilitarea inserției pe piața muncii a elevilor și studenților. Tinerii aflați în căutarea unui loc de muncă vor avea posibilitatea de a discuta cu reprezentanții angajatorilor pentru a afla care sunt oportunitățile de angajare disponibile la ora actuală dar și pentru a beneficia de consiliere în cariera aleasă. Aceștia vor avea ocazia să fie admiși la stagii de practică reale, care să îi sprijine în dezvoltarea profesională ulterioară, sau să se angajeze în domeniul de interes. Firmele participante la Târgul de Cariere sunt entități cu activitate relevantă și rezultate remarcabile în cele patru sectoare identificate în cadrul proiectului MENTOR. Acestea au o importanță strategică în regiunea Mediteranei de Est și a Mării Negre: transportul maritim, turismul de croazieră, acvacultura marină și industria off-shore de petrol și gaze.  Prin această acține se vor îndeplini obiective precum alinierea competențelor și aptitudinilor dobândite în anii de școală la cerințele concrete date de piața muncii, precum și creșterea atractivității unei cariere în cele patru sectoare de interes.
Redactor: Sondra Sandu

Cele mai Accesate Articole