Inundații devastatoare în Mallorca

Mallorca, principala destinație turistică din arhipelagul Insulelor Baleare, a devenit un tărâm al groazei. Inundațiile devastatoare din această săptămână au provocat pierderi de vieți omenești și numeroase pagube materiale.

Insula spaniolă  Mallorca se confruntă cu o adevărată tragediei în urma inundațiilor distrugătoare din noaptea de marți spre miercuri. Cantitățile masive de precipitații au căzut în interval de doar câteva ore, luând prin surprindere localnicii și turiștii. Zece persoane și-au pierdut viața, printre victime fiind atât cetățeni spanioli, cât și străini. Un cuplu britanic și-a găsit sfârșitul după ce taxiul în care se afla a fost surprins de torenți. Un cetățean olandez, două femei și patru bărbați spanioli se numără, de asemenea, printre victime. Un alt bărbat, încă neidentificat, face parte din rândul celor care și-au pierdut viața în cumplita tragedie.
Un copil de cinci ani și doi cetățeni de naționalitate germană  sunt dați dispăruți în urma acestor inundații.
Fenomenul extrem a provocat și numeroase pagube materiale. Autovehicule complet avariate, străzi acoperite de noroi, resturi și obiecte de mobilier, copaci scoși din rădăcini completează imaginea dezastrului.
În operațiunile de căutare și salvare, sunt implicate peste 600 de persoane. Două elicoptere, opt vehicule și câini special antrenați participă la acțiunile de salvare.
Mai multe săli de sport s-au transformat în adăposturi pentru persoanele sinistrate. Premierul spaniol Pedro Sanchez a vizitat zona și a promis alocarea de resurse financiare pentru ajutorarea persoanelor afectate de tragedie. Palatul Regal a chemat poporul spaniol la solidaritate în fața acestei catastofe naturale. În urma tragediei, guvernul regional din Baleare a decretat trei zile de doliu.
Redactor: Mihaela Țânțaru

Cele mai Accesate Articole