Cultura, un drog care nu ucide!

Drogul a devenit tot mai prezent în viața socială a tinerilor din școlile constănțene. Sub imperiul acestei amenințări, mai multe structuri de stat de pe raza județului și-au dat mâna pentru un proiect de conștientizare prezentat sub titulatura „„Themis, drumul către umanitate”. Evenimentul a fost găzduit de Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin” cu participarea elevilor de la clasele de actorie ai Colegiului Național de Arte „Regina Maria”.

Statisticile Centrului Regional de Prevenire Evaluare și Consiliere Antidrog Constanța privind consumul de droguri și substanțe interzise în rândul tinerilor sunt îngrijorătoare. Acestea arată o incidență tot mai mare în viața socială a elevilor. Realitatea impune măsuri urgente și constante de conștientizare și prevenire. Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada” în colaborare cu Tribunalul Constanța și Centrul Regional de Prevenire Evaluare și Consiliere Antidrog Constanța a organizat vineri, 12 octombrie, prima întâlnire din cadrul proiectului cultural de educaţie juridică „Themis, drumul către umanitate”. Evenimentul s-a bucurat de participarea directă a tinerilor prin prezența elevilor de la clasele de actorie ale Colegiului Național de Arte „Regina Maria” din Constanța.
Atmosfera în sala de spectacol a fost una relaxată iar tinerii prezenți au participat activ prin observații obiective la cursul scenetelor prezentate de colegii lor.
Reporter: Sondra Sandu ; Imagine: Zarif Armanbet

Cele mai Accesate Articole