Caz revoltător la o școală din Constanța

Scandal  de proporții la școala nr. 39 Nicolae Tonitza din Constanţa. Un călugăr, care este şi profesor de muzică, este acuzat că a capturat imaginile surprinse de camerele de supraveghere dintr-o sală de clasă.  Călugărul i-a spionat pe elevi în timp ce se schimbau de uniforme pentru ora de sport și le-a postat pe un site de socializare.  

În imagini se văd câţiva elevi care se dezbracă şi îşi schimbă hainele pentru ora de sport. Întrebarea este cum au ajuns aceste imagini în telefonul mobil al Călugărului Calinic? Conducerea școlii i-a audiat pe toți profesorii pentru a afla cum a avut acesta acces la calculatorul aflat în biroul directorului adjunct. Pentru a intra în biroul directorului adjunct care de altfel era încuiat, călugărul s-a folosit de o stratagemă. A spus că și-a rătăcit un memory stick cu informații personale într-o clasă dar nu stie în care.
Fapta călugărului i-a revoltat pe profesorii din conducerea școlii dar și pe părinții elevilor.
Arhidiaconul Ciprian Calinic Savin era de 4 ani în preajma acestor copii. El le preda elevilor muzică dar era și dirijorul corului din școală.
Conducerea școlii i-a pus în vedere arhidiaconului să nu mai predea la ore și a depus plângere la Poliție împotriva acestuia. Părinții încă nu au reclamat nimic legat de acest incident.
Dacă timp de 90 de zile, niciun părinte nu depune plângere la poliție, atunci dosarul penal se clasează. Directorul unității de învățământ face un apel către toți părinții ai căror copii sunt implicați.
Arhidiaconul Ciprian Calinic Savin locuia în clădirea administrativă a Arhiepicopiei Tomisului. Acum a plecat fără să anunțe unde își schimbă domiciliul. Urmează să fie citat de polițiști pentru anchetă. Daca acesta nu se va prezenta va fi dat în urmărire generală.
Redactor: Cristina Niță

Cele mai Accesate Articole