Nepăsarea se taxează

Ne aflăm în plină campanie de curățenie a orașului, dar se pare că locuitorii Constanței nu-și doresc un oraș curat atâta timp cât aruncă la voia întâmplării diverse deşeuri. Prin urmare autorităţile continuă lupta cu ignoranţa celor care nu respectă mediul și în doar câteva zile au aplicat amenzi în valoare de aproximativ două sute de mii de lei.

Degeaba avem pretenția unui oraș curat dacă noi înșine nu dăm dovadă de bun simț.  Este cazul mai multor constănțeni, care preferă să arunce gunoiul pe unde apucă, mai puțin la tomberon.
Din fericire, în ultima perioadă, polițiștii locali din Constanța au pornit la o adevărată vânătoare de oameni certați cu regulile elementare ale bunului simț. În doar o săptămână, în cadrul acțiunilor organizate de Poliția Locală Constanța, lucrătorii instituției au aplicat aproape 1000 de amenzi persoanelor certate cu regulile elementare de păstrare a curățeniei pe domeniul public.
Amenzile pentru astfel de fapte ar trebui să fie printre cele mai mari  căci, altfel, ar putea fi organizate zeci de campanii pe an „Curăţăm Constanţa noastră!” şi tot nu ar fi suficiente…
De asemenea, au fost aplicate sancțiuni contravenționale atât persoanelor care au fost surprinse fumând in spații publice închise, cât și celor care au tulburat ordinea și liniștea publică. Totodată, au fost întocmite 5 note de constatare. Astfel de acțiuni se vor desfășura în mod periodic, în scopul prevenirii și combaterii încălcării normelor legale în vigoare.
Redactor: Oana Jărloianu

Cele mai Accesate Articole