Universități străine, la Constanța

Elevii din Constanța aleg universitățile de top din străinătate. Tinerii se îndreaptă către Marea Britanie, Olanda sau Germania. Anul acesta, la târgul educațional de la Constanța, Elveția, printre multe alte țări, a venit cu oferte tentante. Peste 500 de liceeni din Constanța vor să studieze peste hotare.

Ediția a 23-a a târgului internațional de universități RIUF a reunit, la Constanţa, peste 40 de universități din România și din alte 7 țări, precum și școli de limbi străine. Toate acestea sunt realizate tocmai pentru a oferi vizitatorilor o imagine completă asupra oportunităților educaționale pe care le pot accesa.
Anul acesta, la Constanța, peste 500 de tineri au vizitat târgul pentru a se interesa care sunt condiţiile de studiu peste hotare.
Elevii claselor terminale se gândesc, încă de pe acum, ce studii universitare să urmeze şi pentru ce facultăţi să opteze.
Potrivit organizatorilor, nu există o concurență între universitățile de la noi din țară și cele din străinătate. Ele oferă programe de studiu diferite.
Reprezentanţii celor peste 40 de instituţii educaţionale din ţări precum Marea Britanie, Olanda, Danemarca, Germania, Statele Unite, dar şi România au răspuns întrebărilor elevilor.
Anual, peste 100 de instituții educaționale, din peste 20 țări, vin să interacționeze direct cu tinerii români interesați de studii internaționale.
Reporter: Oana Jărloianu ; Imagine: George Dima

Cele mai Accesate Articole