Exercițiu Seism 2018

La Bucureşti se desfășoară în această perioadă un amplu exercițiu de simulare a unui seism. Conform scenariului, a avut loc un cutremur cu magnitudinea de 7,5 pe scara Richter, urmat de mai multe replici. Medicii străini sosiți în România pentru acest exercițiu au arătat cum se poate ridica un spital ultra-modern în doar 24 de ore.

Un amplu exercițiu de simulare a unui seism are loc la scară națională timp de cinci zile. O tragedie care ucide mii de oameni a fost imaginată de autorităţi. Cinci spitale mobile au fost instalate în Bucureşti şi în apropiere de Capitală.
Cea mai mare unitate sanitară mobilă a fost amplasată în localitatea Pantelimon, unde peste 160 de medici şi asistenţi din Israel au instalat cel mai performant spital. În acelaşi poligon militar, Armata Română a plasat propriul spital mobil, ceva mai puţin performant, dar care poate îngriji simultan câteva zeci de victime în stare gravă.

Este cea mai modernă şi cea mai bine utilată unitate, de ROL 2 extins, care poate adăposti 60 de paturi, chirurgicală, până la tomograf, a declarat Mihai Fifor, ministrul Apărării.

În urma apelului internaţional pe care România l-a lansat ca urmare a acestei simulări a unui cutremur, au ajuns în ţară 7 ambulanţe din Austria, 4 din Italia, o ambulanţă din Ungaria, două camioane pentru posuri medicale avansate nivel I, din Italia, şi trei camioane din Austria.
Zonele cele mai afectate din Capitală, ar putea fi, potrivit scenariului, Centrul Istoric, cartierul Dorobanți, Colentina, Piața Unirii, Calea Victoriei și Piața Universității.
Exercițiul a beneficiat și de suport aerian. Elicopterele MAI au monitorizat presupusele intervenții și au transmis date la sol pentru ambulanțele SMURD care alergau spre spitalele de urgență.
Redactor: Alexandra Panait

Cele mai Accesate Articole