Concurs internațional de arhitectură

Primăria Constanța a lansat un concurs internațional de arhitectură pentru reamenajarea unei porțiuni importante din Zona Peninsulară a Constanței. Este vorba despre parcarea de la Poarta 1 care se dorește a fi transformată într-o  zonă de interes turistic.

Oficiali ai administrației constănțene încep, odată cu debutul acestei săptămâni, demersurile pentru ca parcarea de la Poarta 1 a Portului Constanţa să devină o zonă de interes turistic. Inițiativa este susținută inclusiv de primarul Decebal Făgădău. Acesta a anunţat că primăria va lansa un concurs internaţional pentru a-i selecta pe arhitecţii care să reamenajeze zona.

 „Vă anunț în premieră, pentru zona aceasta de parcare de la Poarta 1, municipalitatea va organiza un concurs internațional de arhitectură în care ne propunem să găsim cea mai bună soluție astfel încât această zonă care astăzi este utilizată eminamente de mașini, acum poate deveni un punct de atracție întrucât zona de confluență între oraș, orașul vechi cu ce are el mai frumos și Portul… acestă zonă să fie una de bucurie, o zonă emblematică. Cred că cea mai bună soluție pentru Constanța este să-și găsească curajul să se adreseze piețelor internaționale“, este de părere primarul Decebal Făgădău.

De altfel, întreaga zonă va avea un alt aspect, după ce se vor încheia lucrările aflate în desfăşurare, susţine edilul Constanței.

„După cum ați văzut, întreaga zonă și-a schimbat toată configurația, ceea ce vine cu o serie de avantaje din punct de vedere al accesului în port. Astfel încât acum se poate intra și ieși pe două porți auto. Lucrările vor continua, iar anul viitor veți vedea o altă imagine întregită de construcția privată care va fi finalizată până la sfârșitul acestui an, de un sistem de iluminat modern, de o înierbare a întregii coaste și o stabilizare a taluzului de la Anghel Saligny în jos, de o zonă mult mai prietenoasă pentru turiști“, susține primarul municipiului Constanța.

În acest sens, primăria a deschis o platformă City Invest. Aici se află o analiză a oportunităţilor de afaceri, comparativ cu alte oraşe, de unde investitorii pot afla ce are în plus Constanţa.Toate datele conținute de platformă sunt validate de Banca Mondială.
Redactor: Sondra Sandu

Cele mai Accesate Articole