Caz șocant la spitalul din Călăraşi

Imagini șocante la Spitalul Judeţean de Urgenţă Călăraşi. Un pacient a fost filmat de un amator, în faţa instituţiei, tărându-se sub ochii unui brancardier care pare să-l fi abandonat în stradă. Conducerea Spitalului Județean Călărași a deschis o anchetă internă.

În imaginile postate, pe o rețea de socializare, se vede cum un bărbat se târăște pe asfalt în fața Spitalului Județean Călărași, în timp ce un infirmier trece pe lângă bărbat și intră în unitatea medicală, fără să-i fi păsat, parcă, de situaţia bărbatului. Medicul șef al UPU Călărași, dr. Viorica Gheorghiță, a declarat presei că pacientul a primit îngrijiri pentru intoxicația alcoolică de care suferea, apoi a plecat, fără voia medicilor.

„Pacientul a fost adus de ambulanță fiind sub influența băuturilor alcoolice, lucru care s-a consemnat și la venirea lui. Pacientul era conștient, cooperant, echilibrat din punct de vedere hemodinamic. S-au făcut investigații. În urma investigațiilor, doamna doctor de gardă a stabilit diagnosticul pentru pacient: intoxicație acută etanolică, stare de agitație psihomotorie, halenă alcoolică. S-a administrat pacientului tratament în UPU, pacientul și-a smuls branula și a părăsit camera de garda fără aviz spunând că vrea să ajungă în Slobozia, întrucât are domiciliul acolo și vine cineva să îl ducă”.

Ulterior, bărbatul a fost rugat să se întoarcă în spital până va veni cineva din familie să îl recupereze, însă pacientul nu a dorit. Mai mult decât atât, potrivit reprezentanțolor instituției, pacientul le-a adresat injurii și nu a dorit să coopereze cu personalul medical.
În cauză, conducerea Spitalului Județean Călărași a dispus o anchetă internă pentru a stabili dacă angajații unității medicale au greșit în acest caz.
Redactor: Oana Jărloianu

Cele mai Accesate Articole