Sezonul bolilor respiratorii

O dată cu formarea colectivităţilor şcolare mari, a perioadelor lungi petrecute în spaţii închise şi aglomerate, a variațiilor de temperatură, începe caruselul virozelor şi al gripelor. Chiar dacă nu sunt periculoase în sine, acestea afectează copiii, bătrânii dar și adulții. Cu toate că afecțiunea apare frecvent în această perioadă, multe persoane preferă să se trateze acasă, nu să ceară ajutor de specialitate.

Răceala comună este produsă de peste 100 de virusuri.
Asta explică de ce nu există un vaccin eficient şi de ce ne îmbolnăvim de mai multe ori pe an. Schimbarea constantă a vremii favorizează apariția bolilor respiratorii.
Pentru a vă feri de astfel de probleme, medicii au câteva recomandări uşor de respectat de către oricine.
Pe lângă tratmentul prescris de medic, fructele și legumele au un rol important atât pentru vindecarea cât și pentru prevenirea virozelor. Este bine să consumați alimente bogate în beta-caroten, vitamina C și zinc. Când vine vorba de precauție sau tratament, fiecare persoană are metodele proprii.
Prin urmare, nu încercați să vă tratați singuri și după ureche, apelați cu încredere la specialiști, chiar și în cazul simptomelor unei banale răceli.
Redactor: Oana Jărloianu

Cele mai Accesate Articole