Campioni europeni la tenis de masă

Prima medalie olimpică la tenis de masă feminin pentru Europa din istoria Jocurilor Olimpice de tineret a fost obținută la Buenos Aires, de românca Andreea Dragoman. În schimb, constănțeanul Cristian Pletea a obţinut două clasări pe locul cinci.  

Cristian Pletea din Constanţa și Andreea Dragoman au adus bucurie sportului românesc la Jocurile Olimpice desfășurate în această perioadă. Întrecerea a avut loc în Argentina la Buenos Aires. Sportivul a ocupat aceste poziţii la simplu şi în concursul de echipe mixte, unde a evoluat alături de Andreea Dragoman. În turneul de echipe mixte, Romania a învins Noua Zeelanda cu scorul de 3-0.Cristi Pletea a invins cu 3-0, Andreea Dragoman cu același scor, iar dublul Pletea – Dragoman s-a impus in fata adversarilor din Noua Zeelanda tot cu 3-0.
Ultimul meci susţinut de formaţia tricoloră în proba de echipe mixte a fost cea din sferturile de finală, pe care a pierdut-o cu 0-2 în faţa reprezentativei din Taipei. De asemenea, echipa României a învins India cu scorul de 2-1. România a obţinut şi o medalie de bronz, cucerită de Andreea Dragoman la simplu.
Jucătoarea a fost însoțită în concurs de antrenorul Petre Arnăutu, iar Cristi, de antrenorul Mădălin Ionașcu.
Redactor: Alexandra Panait

Cele mai Accesate Articole