Concurs național de poezie la Constanța

Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada” lansează o invitație de suflet pentru toți iubitorii de poezie. Alături de Colegiul Național de Arte „Regina Maria”, conducerea centrului organizează Concursul Național “Harababuriada” care va avea loc în perioada 19 – 20 octombrie.

„Harababuriada” este inspirat după volumul de poezie, cu același nume semnat de Vasile Cojocaru, profesorul universitar, poetul și actorul care a slujit scena constănțeană timp de aproape 40 de ani. Tot el a predat tainele scenei, studenților Facultății de Arte, din cadrul Universității ,,Ovidius” din Constanța. Dedicat memoriei poetului Vasile Cojocaru, Concursul Național ,,Harababuriada” așteaptă la malul mării toți iubitorii acestui gen.
Actorul Dan Cojocaru, șef al serviciul de coordonare din cadrul Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”, conf. univ. dr. Dana Trifan, Anaid Tavitian, teatrolog și Nicoleta Zghibarță, elevă, deținătoare a Premiului I la Olimpiada Națională de Arta Actorului 2018, sunt doar căteva dintre numele care vor susține acest eveniment. Un lucru încurajator pentru viitorul poeziei românești este și faptul că peste 80 de elevi de liceu și-au anunțat prezența la acest concurs. Vor participa la „Harababuriada” tineri veniți din București, Târgul Mureș, Brăila, Mangalia și Constanța. Cele două zile de întrecere în versuri se va desfășura la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin” cu începere de la ora 10.00.
Redactor: Sondra Sandu

Cele mai Accesate Articole