Militari români în misiune

Marea Mediterană este, în această perioadă, gazda unei misiuni de inspecție și control desfășurate în cadrul Operației NATO Sea Guardian.  România este o parte importantă a misiunii de supraveghere a traficului naval și asta pentru că Fregata „Regele Ferdinand” face parte din pachetul de forțe pus la dispoziția NATO de țara noastră.  

Misiunile militarilor de inspecție și control au un caracter întrunit și asta pentru că sunt realizate de grupa de Forțe pentru Operații Speciale, echipajul elicopterului Puma Naval, care asigură suportul aerian, precum și echipele specializate de la bord care analizează informațiile primite de la bordul navelor inspectate. Aceste misiuni nu presupun utilizarea forței, ci doar verificarea datelor transmise automat despre echipaj, mărfurile transportate și portul de destinație.
Cei 240 de militari de la bordul fregatei “Regele Ferdinand” execută misiuni de supraveghere a traficului naval în Marea Mediterană, demonstrând astfel că ţara noastră este un furnizor de securitate care deţine platforme operaţionale dislocabile în diferite zone instabile de pe glob.  Potrivit unui comunicat al Forţele Navale Române, operaţia Sea Guardian a fost lansată ca urmare a deciziilor luate la Summit-ul NATO de la Varşovia din anul 2016, pentru descurajarea unor ameninţări la adresa partenerilor din Alianţă”. Fregata Regele Ferdinand reprezintă Marina Militară Română în cadrul a două misiuni internaţionale în Marea Mediterană, în perioada 27 septembrie – 24 octombrie, în conformitate cu angajamentele asumate de România faţă de partenerii din NATO.
Redactor: Oana Jărloianu

Cele mai Accesate Articole