Începe cosmetizarea Cazinoului

Ziua Națională a Dobrogei *aduce o cosmetizare importantă* sau vine cu haine noi pentru Cazinoul din Constanța. De săptămâna viitoare vor fi demarate lucrările de punere în siguranță a clădirii. Acțiunile desfășurate în acest sens se vor finaliza în jurul datei de 14 noiembrie, a dat asigurări edilul orașului. Un aspect interesant și important de menționat este cel legat de costurile lucrărilor de punere în siguranță care „se ridică” la suma de zero lei.

Lucrările de punere în siguranță a clădirii Cazinoului din Constanța vor începe luni, 22 octombrie, după cum a anunțat oficial primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău.

„Lucrările vor fi realizate într-un parteneriat încheiat între municipiul Constanța și o companie. Municipiul a emis autorizația de construire – de fapt pachet: certificat de urbanism și autorizație de construire pentru lucrări de primă urgență. Am obținut avizul Ministerului Culturii pentru aceste lucrări“, a precizat primarul.

A fost realizat și un grafic sumar al lucrărilor iar acesta conține următoarele elemente: montarea unui gard de limitare a accesului și a plăcilor de policarbonat acolo unde elementele de finisaj lipsesc în urma degradării, reparații șarpantă și învelitoare lipsă, curățare jgheaburi și evacuare pentru că infiltrațiile de apă sunt una dintre cauzele esențiale ale degradării imobilului. Vor fi de asemenea demontate candelabrele, iar terasele vor fi hidroizolate.

„Lucrăm cu marjă, pentru că atunci când te apuci de o lucrare nu știi dacă nu cumva va trebui să înlocuiești mai multe geamuri. Graficul conține mult mai multe lucrări, am trecute inclusiv detaliile tehnice, pentru că noi a trebuit, în momentul în care am mers să obținem avizul Comisiei Naționale să prezentăm tipurile de lucrări și materialele pe care le vom folosi la aceste lucrări“, a mai completat Făgădău.

Lucrările se vor finaliza în jurul datei de 14 noiembrie de Ziua Națională a Dobrogei, a mai dat asigurări primarul. Costurile lucrărilor de punere în siguranță sunt în cuantum de zero lei! Acest lucru este posibil datorită parteneriatului încheiat de primăria Constanța cu o firmă privată  al cărei unic profit din această înțelegere este sporirea capitalului de imagine. Numele companiei care se va ocupa de lucrările de conservare va fi făcut public chiar în ziua de 22, când totul va fi demarat oficial.
Redactor: Sondra Sandu

Cele mai Accesate Articole