Cireși înfloriți în Japonia

Prezența lor în timpul toamnei este un fenomen rar, însă specialiștii niponi explică înflorirea neobișnuită.

Explozie de culoare pe tărâm nipon! Florile de cireși au ieșit la rampă în aceată toamnă pe ramurile vestiților pomi, aruncând zâmbete gingașe privitorilor curioși. Fenomenul este neobișnuit, întrucât albul și rozul delicatelor petale sunt așteptate odată cu venirea primăverii, atunci când dau naștere unui festival nipon al bucuriei și culorii. Peste 300 de japonezi au semnalat cireși înfloriți în zonele în care locuiesc.
Numeroși experți au fost solicitați să aducă lămuriri cu privire la surprinzătorul fenomen. Potrivit opiniei acestora, înflorirea neobișnuită este o consecință a manifestărilor meteorologice extreme petrecute în acest an în Japonia, când au avut loc o serie de taifunuri.
Capriciile vremii sunt considerate vinovate de apariția delicatelor flori de cireși și de către Hiroyuki Wada. Abundența lor l-a determinat pe acest specialist de la Asociația florilor din Japonia să afirme:

”Acest lucru s-a întâmplat şi în trecut, dar nu îmi amintesc să fi fost la o scară atât de largă.”, a declarat Hiroyuki Wada – specialist la Asociația florilor din Japonia

Hiroyuki Wada este de părere că înflorirea cireșilor din această toamnă nu ar trebui să aducă prejudicii procesului petrecut în mod normal primavara:

”Mugurii care au înflorit acum nu vor mai înflori la primăvară. Însă numărul acestora nu este foarte mare. Nu cred că va afecta înflorirea de anul viitor.”, a declarat Hiroyuki Wada – specialist la Asociația florilor din Japonia

Specialistul consideră că înflorirea pomilor a fost provocată de perioada călduroasă care a succedat sezonului taifunilor. Cel mai puternic dintre acestea a fost Jebi, care s-a soldat cu moartea a 11 persoane la începutul lunii septembrie.
Redactor: Mihaela Țânțaru

Cele mai Accesate Articole