Teatrul constănțean la un pas de colaps

Situația critică a angajaților și colaboratorilor teatrului Oleg Danovski pare să se fi rezolvat pentru moment. La începutul acestei săptămâni, Ministerul Culturii a suplimentat bugetul instituției cu suma de 700.000 lei. Prin urmare, teatrul îsi poate continua activitatea până la sfârșitul acestui an.
https://www.youtube.com/watch?v=keb00NXKja0
Săptămâna trecută asistam la o situație tragică, am putea spune, pentru un simbol al Constanței și anume, lipsa banilor pentru plata salariilor angajaților și colaboratorilor Teatrului de Operă și Balet.  Prin urmare, directorul instituției, Danilela Vlădescu, s-a văzut nevoită a face apel la constănțeni, pentru a cumpăra bilete și a salva instituția de la desființare.
Din fericire, strigătul de ajutor al artiștilor de la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“ a fost auzit și nu puțini au fost aceia care au sărit în ajutorul instituției. Mai mult decât atât, teatrul de la malul Mării Negre a primit din partea Ministerului Culturii și Identității Naționale ajutorul financiar necesar pentru a-și putea continua activitatea.
Potrivit directorului instituției de cultură, banii vor fi investiți imediat, pentru ca teatrul să își desfășoare activitățile în mod normal. Teatrul Oleg Danovski mai are doar 137 de angajați. Restul personalului este format din colaboratori, 80 la număr, veniţi din ţări precum Japonia, Brazilia sau Australia.
Istoria instituției a fost tumultuoasă și nedreaptă, începând cu anul 2004, de când a trecut în subordinea Ministetului Culturii. După ce a fost desființă în anul 2010 de către Consiliul Județean Constanța, în functia de ministru al Culturii s-au succedat cel puțin 15 persoane.
Redactor: Oana Jărloianu

Cele mai Accesate Articole