Polița RCA pe o luna ar putea fi desființată

Poliţele de asigurare RCA pentru o singură lună ar putea dispărea de anul viitor. Autorităţile şi-au dat seama, după un an de zile de la  achiziţionarea acestui tip de poliţe, că mulţi uită să le înnoiască.

Până la finalul anului, Autoritatea de Supraveghere Financiară ar urma să propună modificarea legii astfel încât să fie eliminată posibilitatea de a cumpăra o poliţă RCA de scurtă durată. Mulți șoferi uită să și-o reînnoiască sau cel puţin asta este explicaţia cel mai des întâlnită. Pentru mulţi conducători auto care folosesc mașina rar, varianta de poliţă RCA pe o lună, două sau trei reprezintă cea mai eficientă opţiune. Brokerii de asigurări spun că autorităţile ar trebui să investească în informarea şoferilor înainte de a lua o măsură radicală.
Cel mai probabil, firmele de asigurare vor propune întoarcerea la vechea formulă: poliţe RCA pe un an sau pe jumătate de an. De la începutul lui 2018, cele mai multe polițe au fost încheiate pentru o perioadă de 6 luni. Pe locul 2 sunt cele încheiate pentru un an. Din ianuarie și până în prezent, poliţiştii au dat 7.000 de amenzi. Un sfert dintre maşini circulă fără asigurare, spune Consiliul Concurenţei, iar fondul de despăgubiri scade.
Redactor: Cristina Niță

Cele mai Accesate Articole