“Unde reciclăm?”

Potrivit unui studiu al Naţiunilor Unite şi Interpol,  România este printre ultimele state din Europa la reciclarea deşeurilor electronice, alături de Spania şi Cipru, cu o rată de colectare de sub 20%. La nivel european sunt recuperate doar o treime din telefoane, computere şi televizoare. De acum, toți cei care s-au întrebat vreodată “Unde reciclez bateriile uzate?” sau “Unde reciclez televizorul vechi?” pot găsi un răspuns în aplicația pentru smartphone și tabletă, “Unde reciclăm?”.

Din 13 octombrie, utilizatorii de smartphone au la dispoziție o nouă harta interactivă care integrează punctele naționale de colectare a bateriilor uzate și deșeurilor electrice. Sistemul inteligent folosește tehnologia modernă pentru a detecta automat localizarea utilizatorului, ghidându-l spre cel mai apropiat punct de colectare. Scopul aplicației este atât de a încuraja cât și de a facilita obiceiurile de reciclare, oferindu-le românilor o soluție simplă pentru a scăpa de aparatele electrice vechi sau bateriile consumate.
Utilizatorii pot accesa peste 5.000 de puncte de colectare, aplicatia oferind toate informațiile necesare. Mai mult decât atât, pot afla informații despre campaniile în derulare, dar și alte noutăți din domeniul reciclării. Aceasta este disponibilă în două versiuni, atât pentru sistemele de operare iOS, cât și Android.
Aplicația lansată pentru prima dată în 2016 a fost îmbunătățită pe măsura extinderii rețelei de puncte de colectare. Lansarea celei de-a doua versiuni a aplicației a avut loc cu prilejul Zilei Internaționale a Reciclării Deșeurilor Electrice.
Redactor: Oana Jărloianu

Cele mai Accesate Articole