SMS-uri pentru donatorii de sânge

Avem un nou proiect legislativ adoptat de Senat. Donatorii de sânge ar putea primi mesaje de mulțumire, de solicitare în situații de urgență sau la demararea unor campanii de donare de sânge. Propunerea legislativă doreşte să atragă atenţia asupra importanţei acestui gest şi să stimuleze salvarea de vieţi prin donarea de sânge.

Propunerea legislativă pentru modificarea și completarea Legii nr.282/2005 privind organizarea activității de transfuzie sanguină, donarea de sânge și componente sanguine de origine umană, a fost adoptată în unanimitate.
Potrivit proiectului, donatorii de sange vor primi sms pe telefonul mobil. Mesajul poate cuprinde atât nevoia curentă de sânge, tipul şi cantitatea necesară în cazurile de urgenţă, cât și informații despre demararea campaniilor de donare de sânge sau mulțumiri pentru gestul făcut.
Cheltuielile aferente sunt suportate din bugetul de stat prin bugetul Ministerului Sănătăţii. Reprezentantul Ministerului Sănătăţii a afirmat, în plen, că nu susţine acest act normativ. Potrivit senatorul USR, Adrian Wiener, iniţiativa legislativă are ca scop consolidarea efortului persoanelor care donează sânge, considerând că acesta este un mecanism eficient.
Propunerea va fi dezbătută de către Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.
Redactor: Oana Jărloianu

Cele mai Accesate Articole