World Robot Summit, robotica pentru viitor

Robotica adresează lumii noi provocări! Colaborarea dintre oameni și roboți poate fi un viitor posibil. Cel puțin asta vor să demonstreze specialiștii reuniți la Tokyo cu ocazia evenimentului World Robot Summit.

Metropola niponă Tokyo este gazda unei manisfestări de amploare în domeniul roboticii. Demarat în 17 octombrie, World Robot Summit adresează oamenilor o adevărată provocare: coexistența și cooperarea cu roboții.
Timp de 5 zile, centrul expozițional Tokyo Big Sight oferă vizitatorilor șansa să asiste la cele două secțiuni ale evenimentului: World  Robot Expo și World Robot Challenge.
Peste 90 de companii, municipalități și organizații, majoritatea japoneze, participă în cadrul World Robot Expo. Secțiunea va prezenta privitorilor iubitori de senzațional acuratețea realizărilor de ultimă oră în ceea ce privește tehnologia utilizată în fabrici, spitale, locuințe și asistență medicală. Vizitatorii vor primi din partea experților și informații cu privire la modalitatea de conviețuire viitoare dintre oameni și roboți.
Secțiunea World Robot Chalenge este o competiție la care concurează 126 de echipe din 23 de țări. Provocarea adresată acestora de către organizatori vizează patru categorii: robotică industrială, de service, pentru dezastre și junior.
Redactor: Mihaela Țânțaru

Cele mai Accesate Articole