Caz revoltător la Constanța

Situaţie revoltătoare într-un cartier din Constanţa. De aproape un an de zile, liniştea locuitorilor de pe strada Medeea a fost tulburată. O firmă de servicii funerare a transformat o casă într-un depozit de cruci, sicrie şi loc de îmbălsămare. În cauză, vecinii au depus plângere la poliție.

Locuitorii din cartierul constănțean Medeea acuză că, încă din toamna trecută, sunt aduse aici diferite obiecte funerare şi descărcate într-un garaj. Printre acestea se numără  sicrie, cruci sau pânze pentru îmbălsămat persoanele decedate. Martorii spun că, în unele zile, după ce maşinile cu număr de BOR intră în curtea respectivă şi descarcă diverse, mirosul care vine din garaj este îngrozitor.
Mai mult decât atât, aceștia cred că angajaţii bisericii folosesc garajul pentru a îmbălsăma persoane decedate.
Locuitorii din acest cartier se plang că deseori au fost și amenințati.
În cauză, locuitorii din zonă au depus o plângere la Secţia 5 de Poliţie.
Direcția Județeană de Sănătate Publică s-a autosesizat și a dispus controlul locației. De cealaltă parte, reprezentanții Bisericii spun că această casă este proprietatea Arhiepiscopiei, dar că este folosită ca și depozit de obiecte funerare, în niciun caz nu sunt aduse cadavre.
Conform datelor Direcţiei de Sănătate Publică a Judeţului Constanţa, firma Arhiepiscopiei nu are autorizaţie pentru astfel de servicii, conform Legii 102/2014 şi Hotărârii de Guvern 741/2016.
Redactor: Oana Jărloianu

Cele mai Accesate Articole