Pod gigant în China

Cel mai mare pod maritim din lume a fost inaugurat astăzi în China. Liderul de la Beijing, Xi Jinping, a fost amfitrionul acestui eveniment.

Măreția și grandoarea unei bijuterii inginerești guvernează deasupra estuarului Fluviului Perlelor! O salbă de 55 de kilometri de infrastructură rutieră unește regiunile semi-autonome Hong-Kong și Macau de China continentală printr-o perlă arhitectonică. După o investiție de 20 miliarde de dolari și lucrări ce au durat nouă ani, China se poate mândri cu cel mai lung pod maritim din lume. Megastructura va deveni funcțională de miercuri, 24 octombrie când podul va fi deschis circulației rutiere.
Inaugurarea giganticului ansamblu, organizată astăzi, 23 octombrie, la Zhuhai, s-a bucurat de prezența liderului de la Beijing, Xi Jinping, care a oficiat ceremonia
Podul reduce cu mult timpul de deplasare pe diferite artere de circulație. Cele 3 ore și jumătate necesare până acum parcurgerii distanței dintre Zhuhai și portul Hong Kong vor fi diminuate la 75 de minute, iar deplasarea de 4 ore până la aeroportul din Hong Kong va fi efectuată în doar 45 de minute.
Impresionanta contrucție încorporează atât podul, cât și cel mai adânc tunel subacvatic din lume, care rulează pe o distanță de 6,7 kilometri între două insule artificiale. Fiecare dintre acestea dispun de o suprafață de 100.000 de metri pătrați și sunt amplasate în ape relativ puțin adânci.
Cele 400.000 de tone de oțel pe care le include masiva lucrare au rolul de a fortifica structura în fața diverselor catastrofe. Podul este conceput pentru a rezista la cutremure de magnitudine 8, dar și în fața unor puternice taifunuri și a coliziunilor cu vase super-dimensionale.
Demarate în urmă cu nouă ani, lucrările de execuție ale acestui proiect de anvergură au fost marcate de numeroase întârzieri, depășiri de costuri, inculpări de corupție, precum și de victime în rândul muncitorilor.
Redactor: Mihaela Țânțaru

Cele mai Accesate Articole