Reguli dure pentru taximetriști

Autorităţile locale pregătesc un regulament mult mai dur pentru serviciul de taximetrie din municipiul Constanţa. Acesta prevede sancţiuni aspre şi mai puţini taximetrişti în oraş.

Taximetriștii constănţeni care nu respectă regulile de conduită sau nu îşi schimbă maşinile mai vechi de 10 ani ar putea dispărea de pe piaţă. Reprezentanţii Primăriei Constanţa alături de cei ai Camerei Taximetriştilor pun la punct un nou regulament. Documentul ar putea fi gata până la sfârșitul lunii noiembrie.

„Este un regulament draconic cu sancţiuni, dar şi lucruri care mai trebuie negociate. Vor să reducă numărul taximetriştilor de la 1.890, la 1.242, număr care reiese conform ultimului recensământ. Regulamentul va fi drastic, ca urmare a sancţiunilor, se vor face suspendări ale autorizaţiilor şi apoi anularea lor”, a declarat preşedintele Camerei Taximetriştilor din Constanţa, Lică Neagu.

Conform noului regulament va fi introdusă ţinuta obligatorie, cu pantaloni de stofă, cămaşă şi haină sau pulover, în funcţie de anotimp. De asemenea, vor fi reguli mult mai dure în ceea ce priveşte starea tehnică a maşinilor de taximetrie. În momentul în care autoturismul împlineşte 10 ani de la fabricaţie acesta va trebui  înlocuit.
După noul regulament, firmele de taximetrie nu vor mai avea voie să angajeze şoferi fără atestat iar pentru viza anuală, pe lângă celelalte acte necesare pentru a o obţine, va fi prevăzută şi o declaraţie de la SPIT că persoana respectivă nu are datorii.
Redactor: Alexandra Panait

Cele mai Accesate Articole