„Marea Unire de la Marea Neagră”

Astăzi, a debutat, la Constanța, simpozionul „Marea Unire de la Marea Neagră“. Timp de trei zile, cei mai importanţi istorici din România şi Republica Moldova se reunesc sub auspiciile celebrării, prezentând, din perspectivă istorică şi ştiinţifică, importanţa valorilor naţionale de bază, datorită cărora ne putem identifica, astăzi, ca popor. Acesta este singurul proiect de la malul mării desemnat câştigător de Ministerul Culturii și Identității Naționale în cadrul sesiunii de selecție pentru manifestări culturale, dedicate aniversării Centenarului.

Zilele acestea, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța este gazda unui eveniment plin de istorie și cultură.
În cadrul evenimentului vor avea loc dezbateri, conferințe, mese rotunde susținute la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța. Timp de trei zile, peste 100 de istorici, academicieni, cercetători ştiinţifici, muzeografi, profesori, din toată ţara şi din Republica Moldova, vor dezvolta noi platforme de cunoaștere a identității naționale, a oamenilor ce au marcat drumul spre Marea Unire și  a ceea ce înseamnă cu adevărat patrimoniul sub toate formele lui.
Istoria nu înseamnă numai date şi săpături, ea înseamnă, în primul rând, oameni fără de care prezentul nu ar exista, căci fiecare şi-a asumat o misiune nobilă, aceea de a conecta trecutul cu prezentul şi viitorul. În cadrul deschiderii evenimentului a avut loc și vernisajul expoziției în premieră națională „IA – Zbor Centenar”.
„Marea Unire de la Marea Neagră”, este organizat de Asociaţia Eurocult în parteneriat cu Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa. Acesta este singurul proiect de la malul mării desemnat câştigător de Ministerul Culturii și Identității Naționale în cadrul sesiunii de selecție pentru manifestări, acțiuni sau proiecte culturale dedicate aniversării Centenarului.
Reporter: Oana Jărloianu ; Imagine: Zarif Armanbet

Cele mai Accesate Articole