Rompetrol intră în revizie

Rompetrol Rafinare anunță intrarea în revizie programată a rafinăriilor Petromidia Năvodari și Vega Ploiești.

Rompetrol Rafinare, companie membră a KMG International, își va opri până pe data de 15 noiembrie activitatea rafinăriei Petromidia şi a diviziei de petrochimie pentru desfăşurarea reviziei programate. În aceeași perioadă, și rafinăria Vega îşi va reduce activităţile de producţie.

“Această revizie tehnică programată este importantă pentru menţinerea rafinăriilor şi a diviziei de petrochimie la capacităţile optime de producţie, dar şi pentru crearea cadrului necesar viitoarelor investiţii. În plus, aceasta va permite funcţionarea continuă a instalaţiilor de producţie din cadrul rafinăriei Petromidia până în 2020, când este programată revizia generală de 4 ani. “ a declarat Yedil Utekov, directorul general al Rompetrol Rafinare

Lucrările de revizie a celor 3 unităţi de producţie se vor ridica la circa 21,5 milioane USD. 2.000 de persoane pe platforma Midia şi circa 200 de persoane la Vega vor contribui la finalizarea cu succes a acestor lucrări.
În perioada de revizie se vor implementa 22 de proiecte de investiţii pe platforma Midia şi 5 în Vega pregătirea instalaţiilor pentru funcţionare continuă a rafinariei Petromidia până în 2020, dar şi verificarea şi reavizarea a peste 830 de conducte şi echipamente sub presiune în Petromidia şi 283 în Vega. Un proiect important al acestei revizii îl reprezintă înlocuirea la rafinăria Petromidia a unei coloane de stripare din instalaţia de desulfurare gaze şi recuperare sulf. De asemenea, la rafinăria Vega se vor înlocui două coloane de 23 şi 26 de metri din instalaţia Rectificare.
Finalizarea lucrărilor de mentenanţă vizează atingerea unui grad de disponibilitate mecanică în Rafinaria Petromidia de 96,6%.
Redactor: Zarif Armanbet

Cele mai Accesate Articole