România intră în programul Food

România intră în programul FOOD, cel mai amplu proiect european de educație nutrițională. Potrivit unui studiu, peste 50% dintre angajații din România acordă mai puțin de 30 de minute mesei de prânz, spre deosebire de alte țări europene.

Un studiu realizat pe un eșantion de peste 25.000 de angajați și 1400 de proprietari de restaurante din opt țări europene pe tema alimentației în timpul zilei de lucru, a evidențiat creșterea cererii pentru mese sănătoase și echilibrate. Astfel, aproape 75% dintre europeni alocă timp special pentru pauza de prânz, cu 5% mai mult decât în 2014. Cu toate acestea, 27% dintre ei aleg să ia prânzul chiar la biroul la care lucrează. De aici rezultă rolul extrem de important pe care îl pot avea companiile în încurajarea angajaților ca aceștia să-și ia pauze pentru masa de prânz  în afara biroului. Prin urmare, România intră în programul FOOD, cel mai amplu proiect european de educație nutrițională.
Misiunea programului este să crească gradul de conștientizare a importanței unei mese de prânz sănătoase nutrițional, luate în afara biroului. Proiectul caută angajatori care-și prețuiesc angajații și vor să-i ajute să fie mai sănătoși și eficienți.
Redactor: Alexandra Panait

Cele mai Accesate Articole