Asia Bibi, drama unei femei creștine!

Curtea Supremă din Pakistan a achitat-o pe femeia creștină, condamnată inițial la moarte pentru blasfemie. Decizia judecătorilor a iscat revolte violente în rândul populației acestei țări.

Achitată de Curtea Supremă din Pakistan, dar condamnată de oamenii de rând din statul asiatic! Aceasta este drama unei femei creștine acuzată de blasfemie doar pentru că a băut apă dintr-un recipient. Numele său este Asia Bibi și este mama a cinci copii. De religie catolică, gestul creștinei a înfuriat două femei musulmane, întrucât acestea urmau să bea apă din același vas. Incidentul i-a atras ocara acestora, Asia Bibi fiind învinovățită că l-ar fi insultat pe profetul Mohamed în timpul controversei. Altercația s-a petrecut în 2009, un an mai târziu femeia creștină fiind condamnată la moarte pentru blasfemie.
După nouă ani de închisoare, Curtea Supremă din Pakistan a stabilit miercuri că Asia Bibi este nevinovată.

”Ea a fost achitată în toate capetele de acuzare.”, a declarat președintele completului de judecată.

Judecătorii care au instrumentat cazul au fost amenințați cu moartea de islamiști radicali. Mii de activiști ai grupărilor islamice din Pakistan au mărșăluit pe străzi nemulțimiți de verdictul judecătorilor. Furia protestatarilor a fost întâmpinată de oprobriul prim-ministrului pakistanez, Imran Khan, care i-a avertizat să nu pună la încercare răbdarea statului.

”Nu ar trebui să aduceți prejudicii acestei țări doar din rațiuni politice. Dacă veți face acest lucru, vă voi spune clar că statul va limita iresponsabilitatea voastră. Va proteja viața și proprietatea oamenilor, nu vom lăsa pe nimeni să distrugă proprietatea sau să blocheze drumurile. Fac apel la voi să nu duceți statul la nivelul la care oricine ar putea fi îndreptățit să acționeze împotriva voastră.”

Din motive de securitate, Asia Bibi se află într-o locație secretă, unde  își așteaptă eliberarea oficială.
Blasfemia este un subiect extrem de sensibil în Pakistan, unde islamul este religie de stat. Legea prevede pedepse extrem de dure, culminând cu cea capitală, pentru persoanele declarate vinovate de ofensă adusă islamului.
Redactor: Mihaela Țânțaru

Cele mai Accesate Articole