Constanța se modernizează

Constanța se află în plin proces de modernizare. Primăria a anuţat că parcul de la Casa de Cultură va fi înfrumuseţat cu 31 de noi bănci iar  sistemul de alarmare al populației va fi îmbunătățit cu cofrete inteligente. De asemenea, garajele construite ilegal pe domeniul public-privat vor fi demolate.

Primăria Constanţa a anuţat că parcul de la Casa de Cultură a Sindicatelor va fi înfrumuseţat cu 31 de bănci fabricate dintr-un beton special cu mozaic. Noul mobilier urban va completa băncile deja existente.
Acțiunea de montare a băncilor va dura aproximativ două săptămâni.
De asemenea, și locul de joacă din zona parcului va fi reabilitat.
Totodată, Primăria Municipiului Constanța a anunțat că se modernizează sistemul de alarmare al populației. Se încearcă astfel, montarea de cofrete inteligente pe 16 sirene electrice. Noile dispozitive vor permite acționarea centralizată a sirenelor, care până acum erau activate manual. În perioada 06-14 noiembrie 2018 acestea vor fi verificate prin impulsuri scurte de către inspectorii Serviciului Protecție Civilă, Securitate, Sănătate în Muncă și Situații de Urgență.
De asemenea, Direcția Generală Poliția Locală Constanța a demarat o campanie de eliberare a domeniului public sau privat, de construcțiile provizorii de tip garaj. Se urmărește crearea mai multor locuri de parcare sau după caz, aducerea terenului la starea inițială. Această campanie s-a concretizat în identificarea deținătorilor legali ai garajelor, întocmirea somațiilor și continuă cu desființarea pe cale administrativă pentru construcțiile nelegale.
Nerespectarea legii va duce la aplicarea de amenzi cu valoare cuprinsă intre1000-10.000 lei. Până acum au fost desființate un număr de 63 de garaje din municipiul Constanța.
Redactor: Alexandra Panait

Cele mai Accesate Articole