Bugetarii au motiv de bucurie

Un nou proiect de lege propus de guvern vine să pună la adăpost bugetarii. Astfel, mii de angajați ai statului vor avea locul de muncă asigurat până când vor ieși la pensie.

Bugetarii au motiv de bucurie. Stabilitatea le va fi asigurată, cel puțin în privința locului de muncă prin noul proiect de lege propus de către guvernanți. Un act normativ înregistrat recent la Senat pentru dezbatere vine să susțină acest lucru. Astfel, funcţionarii publici care au vechime de cel puțin 10 ani la locul de muncă şi au obţinut calificative foarte bune la evaluările periodice pot avea postul garantat până la ieşirea la pensie. Normativele se aplică și în cazul funcţionarilor care mai au cel mult trei ani până la îndeplinirea condiţiilor de pensionare. Aceşti funcţionari nu vor putea fi daţi afară în cazul reorganizării instituţiei.

“În caz de disponibilizare în urma reorganizării autorităţilor sau instituţiilor publice, funcţionarii publici care se apropie de vârsta de pensionare rămân, după o viaţă de muncă, până la pensionare, fără un venit care să le asigure nivelul minim de trai”, arată iniţiatorii.

Aceștia mai susțin că Legea vine în contextul în care “după vârsta de 55 de ani, pe cetăţeni nu-i mai angajează nici un operator economic”.
Redactor: Sondra Sandu

Cele mai Accesate Articole