Incendiu devastator în Cernavodă

Un incendiu violent, a avut loc seara trecută, în Cernavodă. O clădire dezafectată în care se adăposteau câţiva oameni ai străzii a fost mistuită de flăcări uriaşe. Trei ore s-au luptat pompierii cu focul violent, pornit, se pare, de la o lumânare. În același complex, la sfârșitul lunii august a avut loc un incendiu identic.

O suprafaţă de aproximativ 600 de metri pătraţi, unde se adăposteau mai mulţi oameni ai străzii, a fost mistuită de flăcări. O femeie, de aproximativ 70 ani, a fost scoasă în ultima clipă din adăpostul înghiţit de vâlvătăi. Chiar femeia evacuată este cea care a apucat să dea alarma la 112. A rămas, însă, apoi, captivă în clădirea dezafectată. Pompierii au reuşit să o scoată în ultima clipă, pe geam, şi au predat-o medicilor, care au dus-o la spital cu multiple arsuri. În baracă mai locuiau alte 5 persoane fără adăpost care s-au autoevacuat la timp.
Peste 40 de militari cu 6 autospeciale s-au luptat cu flăcările şi au reuşit în cele din urmă să potolească incendiul.Trei ore a durat intervenţia pompierilor.
Hala formată din 15 camere făcea parte dintr-un ansamblu dezafectat, iar o altă clădire din apropiere a ars la sfâşirtul lunii august. Atunci, aproape 50 de persoane care locuiau acolo ilegal au rămas pe drumuri. Pompierii au deschis o anchetă şi urmează să se stabilească cu exactitate de la ce a pornit focul.
Redactor: Cristina Niță

Cele mai Accesate Articole