Atac, în plină zi la Brăila

Situație demnă de filmele de acțiune americane. Zece oameni au ajuns ieri la spital, în urma atacului de la un mall din Brăila. Un tânăr a intrat cu maşina, în ei, după ce a lovit alte două persoane, pe centura ocolitoare a oraşului. Printre victime se află și doi minori.



Totul a început în comuna Cazasu. Subiectul, un autoturism. Surse din rândul anchetatorilor spun că tânărul de 20 de ani luase cu ceva timp în urmă o maşina să o verifice cum merge la drum. Duminică vânzătorul și cumpărătorul autoturismului urmau să se înţeleagă. În urma conflictului verbal, tânărul cumpărător l-a înjunghiat pe proprietarul mașinii. Ulterior, atacatorul a luat autoturismul și a plecat pe șoseaua de centură, unde a lovit doi pietoni. Și-a continuat deplasarea fără remușcări până în parcarea de la mall-ul din oraş, unde a intrat într-un grup de persoane, oprindu-se direct în uşile clădirii.
“Tânărul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând 0,37mg/l alcool. Acestuia i-au fost recoltate probe biologice, urmând a se stabili dacă acesta se află sub influenţa altor substanţe”, a declarat Laura Dan, purtătorul de cuvânt al IPJ Brăila
Potrivit medicilor, victimele aduse duminică la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Brăila sunt înafara oricărui pericol. Pe parcursul nopţii, acestea au trecut prin mai multe intervenţii de specialitate.
,,Una dintre paciente e victimă indirectă: s-a speriat, a fugit şi s-a lovit. Restul pacienţilor sunt în evoluţie bună.  Pacientul înjunghiat care se afla deja în operaţie e în stare stabilă“, a declarat Alina Necşu, purtător de cuvânt la spitalul din Brăila.
Printre răniţi se află şi doi copii de 11 şi de13 ani care sunt internaţi la Secţia Chirurgie Infantilă. În starea cea mai gravă gravă sunt alte trei persoane:
„Putem aprecia că în starea cea mai gravă sunt cele două persoane lovite pe centură şi bărbatul înjunghiat. Totuşi, nu este o situaţie critică, toţi răniţii sunt în stare stabilă, sunt echilibraţi. Trei persoane sunt la Terapie intensivă, ceilalţi au fost mutaţi pe secţii. Rămân sub supraveghere”, a declarat Alina Necşu, purtător de cuvânt la spitalul din Brăila.
Potrivit polițiștilor, agresorul care deţinea permis de conducere din februarie, a fost reţinut pentru 24 de ore şi urmează să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.
 Atacatorul, Parfenie Marius Valentin, este recidivist. În urmă cu doi ani, împreună cu tatăl său, a bătut o persoană cu o rangă. Conform deciziei instanţei, tânărul a fost găsit vinovat de loviri şi alte violenţe. În momentul pronunţării deciziei, băiatul nu împlinise 18 ani așa că acestai a fost supravegheat timp de 6 luni chiar de către mama sa. Pedeapsa  tânărului s-a încheiat recent, în condiţiile în care hotărârea instanţei a fost pronunţată la finalul anului trecut.
Redactor: Oana Jărloianu

Cele mai Accesate Articole