O lecție de viață

Lecție de viață oferită de un bărbat din Timișoara. Acesta a trăit un şoc după ce a găsit, într-o mobilă la mâna a doua, suma de 95.000 euro. Fără a sta pe gânduri, i-a restituit întreaga sumă, apartinătorului de drept.

Samuel Stănici, un tânăr de 33 de ani din Timiş, crescut într-o familie cu 12 copii şi la rândul său tată a patru copii este în prezent muncitor în construcţii şi ocazional în agricultură.  În urma unui anunţ de pe un site de vânzări, tânărul a cumpărat de la un bărbat din Arad o piesă de mobilier la mâna a doua.
După o săptămână, unul dintre copii, se juca la dulap și a găsit în interior o cutie metalică plină cu bani. Când au văzut acest lucru cei doi soţi s-au apucat să numere banii. Și mai mare le-a fost mirarea când și-au dat seama că țin în mână suma de 95.000 de euro.
Neliniștit și frământat de situație, Samuel a încercat să găsească fostul proprietar al mobilierului. Așa a aflat că tânărul care a vândut mobila a moştenit casa de la tatăl său şi, pentru a o renova după gustul său, a pus în vânzare mobilierul din casă.
Proprietarul mobilei şi al banilor, care a dorit să îşi păstreze anonimatul, a declarat că nu ştia de cei 95.000 de euro deţinuţi de tatăl său. Bărbatul l-a recompensat pe Samuel cu suma de 9.500 de euro și a declarat că a fost profund impresionat de gestul tânărului.
Redactor: Alexandra Panait

Cele mai Accesate Articole