Atacatorul din Brăila regretă faptele

Ipoteză şoc în cazul tânărului care a rănit 10 persoane din Brăila. Bărbatul își regretă faptele, dar nu își mai amintește tot  ce s-a întâmpat . Familiia acestuia sare în apărarea sa iar avocatul cere o expertiză psihiatrică. Marius Valentin Parfenie a fost declarat de medici, în urmă cu doar 10 luni, apt din punct de vedere psihologic, lucru care i-a permis obţinerea permisului de conducere.

Apropiaţii lui Marius Valentin Parfenie încearcă să acrediteze ideea că incidentele ale căror protagonist a fost tânărul de 20 de ani ar avea la origine o tulburare psihică sau chiar o ingerare neintenţionată de substanţe psihotrope. Tatăl acestuia crede că fiul său ar fi fost drogat într-un club în care petrecuse în noaptea de dinaintea atacului.

“Sâmbătă seara a fost într-un club, a venit duminică dimineaţă acasă, n-am văzut schimbat la el mare lucru, dar eu bănuiesc că l-a drogat cineva. El este un copil care de trei ani jumate munceşte în Anglia, acum era venit pentru o săptămână, ne-a dat bani, urma să plece din nou acolo, nu cred ca el să se fi drogat cu bună ştiinţă, eu cred că cineva şi-a bătut joc de el şi l-a drogat. El este sportiv, a făcut box, a făcut caiac, nu e un copil care să fi făcut atâta rău cu bună ştiinţă”, a declarat tatăl tânărului la ieşirea de la instanţă.

Deocamdată, acest aspect nu a fost clarificat de anchetatori, deoarece expertiza toxicologică nu este gata. Totodată, avocatul atacatorului a declarat că acesta îşi recunoaşte faptele, pe care le regretă, însă este confuz, spunând că nu-şi aduce aminte de întregul scenariu. De asemenea, apărătorul a adăugat că nu va contesta decizia arestului preventiv, considerând că în acest moment este mai bine ca și clientul său să rămână după gratii.

„Este destul de confuz vis-a-vis de ceea ce s-a întâmplat. Nu îşi aduce aminte anumite episoade. Chiar regretă ce s-a întâmplat. Mi-a dat permisiunea să discut cu presa şi să comunic că regretă ceea ce s-a întâmplat. Consumase alcool şi, pe fondul consumului de alcool, a luat aşa o hotărâre nesăbuită. Este destul de neprecis în afirmaţiile făcute, aşa mi s-a părut. Nu există motivare a faptelor. Din punctul meu de vedere, expertiza psihiatrică este absolut necesară”, a declarat avocatul suspectului, Daniel Prunău

Cu toate acestea, tânărul a trecut printr-o examinare psihologică în urmă cu doar 10 luni, când a obţinut permisul de conducere auto, prilej cu care a fost declarat apt. Potrivit avocatului, Parfenie este acuzat de trei infracţiuni de tentativă de omor calificat. Precizăm că, Marius Parfenie nu este la prima problemă cu legea. Anul trecut, el a fost condamnat la măsura educativă a supravegherii pe o perioadă de 6 luni pentru comiterea, în cursul anului 2015, a infracţiunii de lovire și alte violenţe.
În urma incidentelor, de duminică s-au înregistrat zece victime: şapte persoane au fost rănite la mall, între acestea aflându-se şi doi copii, de 11 şi 13 ani, două persoane au fost rănite pe şoseaua de centură a Brăilei, iar a zecea victimă este bărbatul înjunghiat.
Magistraţii de la Tribunalul Brăila au decis ca tânărul să fie arestat preventiv pentru 30 de zile.
Redactor: Oana Jărloianu

Cele mai Accesate Articole