“La Cazino, în vreme de război”

Astăzi, în zi de sărbătoare pentru Dobrogea, a fost lansat, la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, volumul omagial dedicat Centenarului Marii Uniri a românilor și împlinirii a 140 de ani de la Unirea Dobrogei cu România, „MAREA UNIRE DE LA MAREA NEAGRĂ“. Cei prezenți la eveniment au putut viziona și filmul documentar, în premieră, „La Cazino, în vreme de război – poveştile tărâmului dintre ape“, în regia cineastului Toma Enache .

Documentarul este inspirat din viaţa etniilor din Dobrogea din perioada primului Război Mondial și evocă eroismul lor în luptele duse pe acest pământ. Acesta va fi pus la dispoziţia Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale, televiziunilor locale şi naţionale, şi a Centrului Cultural Judeţean Constanţa „Teodor T. Burada“. Documentarul v-a fi difuzat în cadrul evenimentelor organizate cu ocazia aniversării Centenarului Marii Uniri.
La realizarea acestei producții cinematografice și-a adus aportul și colega noastră Sondra Sandu, coscenarist în cadrul proiectului.
Și pentru a sărbători așa cum se cuvine, a fost lansat volumul omagial dedicat Centenarului Marii Uniri a românilor și împlinirii a 140 de ani de la Unirea Dobrogei cu România „MAREA UNIRE DE LA MAREA NEAGRĂ“.
Manifestarea de la Constanţa va ajunge în centrele culturale ale fiecărui judeţ, în mediile universitare şi în sfera administrativă, ca o frumoasă pledoarie culturală pentru aceste evenimente importante ale prezentului.  Marea Unire de la Marea Neagră este singurul proiect dedicat Centenarului Marii Uniri finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale și organizat de Asociația Eurocult dedicat acestei zile cu o deosebită semnificaţie pentru constănţeni: 140 de ani de Unirea Dobrogei cu România.
Reporter: Oana Jărloianu ; Imagine: Zarif Armanbet

Cele mai Accesate Articole