Cel mai scump diamant roz

La sesiunea de licitație a Casei Christie, organizată la Geneva, a fost stabilit un nou record mondial de preț. Valoarea unui carat pentru un diamant roz a ajuns la valoarea de 2,6 milioane de dolari.

Cunoscut ca ”Moștenirea roz”, culoarea, forma și greutatea incredibilului diamant sunt un adevărat spectacol oferit privirii. Cele 18,96 carate și intensitatea nuanței roz i-au adus notorietate mondială. De dimensiunea unui smarald, diamantul a fost vedeta vânzării de bijuterii de la Geneva. Licitația a fost organizată de Casa Christie și a totalizat peste 110,2 milioane de dolari.
Piatra este de tip IIa. Diamanetele din această categorie sunt considerate ca fiind printre cele mai pure din punct de vedere chimic. La nivel mondial, mai puțin de 2% din totalitatea prețioaselor pietre pot fi catalogate astfel.
Impresionantul diamant a fost disputat de patru doritori. Însă, după 10 minute de licitație, duelul a fost câștigat de bijutierul american Harry Winston, proprietarul grupului orologic Swatch Group.
Majoritatea diamantelor roz au o greutate mai mică de un carat, iar cele din categoria ”fancy vivid” care depășesc zece carate sunt extrem de rar întâlnite în cadrul sesiunilor de licitații.
Recordul precedent de preț la carat pentru un diamant roz a fost de 2,17 milioane de dolari. Acesta a fost stabilit în noiembrie 2017 în cadrul licitației de la Hong Kong când Casa Christie a vândut ”The Pink Promise”, un diamant de formă ovală cu o greutate mai mică de 15 carate.
Redactor: Mihaela Țânțaru

Cele mai Accesate Articole