Ursul chinuit de la Sinaia, a murit

Max, ursul chinuit și ținut în lanțuri, aproape 10 ani, pentru a face poze cu vizitatorii, la poalele Castelului Peleș din Sinaia, a murit. Obosit să mai îndure atâta suferință fizică, animalul a refuzat să mai mănânce și să bea apă, iar inima lui a încetat mai să bată. Vă informăm că urmează imagini care vă pot afecta emoțional!

Max s-a născut în 1997 şi a fost luat de lângă mama lui şi dat unor samsari care l-au dus la poalele Castelului Peleş, unde luau bani turiştilor care doreau o poză cu ursul. Pentru că Max era deranjat de blitzurile aparatelor foto, stăpânii lui l-au lăsat fără vedere. Ulterior, i-au pilit dinţii şi i-au făcut un “tratament” agresiv cu spray cu piper, pentru a-i omorâ mirosul. Pentru a nu avea surprize şi a fi siguri că Max nu devine agresiv, l-au obişnuit să bea bere în care erau topite pastile.
După proape 10 ani de chin, Max a fost recuperat de Sancturaul urşilor Libearty în anul 2006. Bietul animal în vârstă de aproape 22 de ani, abia mai putea merge, așa că medicii au decis scoaterea lui din țarc și mutarea în zona de carantină, unde a primit tratamentul adecvat.
Din păcate, după toți acești ani de chin și suferință, starea lui s-a agravat, iar Max a paralizat complet pe partea din spate. Obosit să mai îndure atâta suferință fizică, animalul a refuzat să mai mănânce și să bea apă, iar inima lui a încetat să mai bată.

“Ne luăm rămas bun de la un urs blând și bun, care a reușit prin firea lui să fie singurul din Sanctuar care să o împace pe ursoica Monica, atât cu oamenii, cât și cu semenii ei. Ar fi putut trăi încă mult, dacă anii petrecuți înlănțuit de un om fără suflet nu i-ar fi afectat sănătatea. Ne împăcăm cu gândul că în sanctuar și-a găsit pacea, o fărâmă de libertate, s-a bucurat să se tăvălească în iarbă, să asculte vântul și cântecul păsărelelor, să se scalde și să mănânce pe săturate. Este acum printre îngeri, în Ursa Mare, alături de Maya și de alți blănoși ca el”, a declarat Cristina Lapis, președintele Asociației Milioane de Prieteni.

Timp de 12 ani, după ce a fost salvat și dus în Rezervația Libearty, Max a fost îngrijit și iubit de oamenii care l-au salvat și i-au făcut viața cât au putut de frumoasă.  Acum, pe blănos nu îl mai doare nimic…
Redactor: Oana Jărloianu

Cele mai Accesate Articole