“Dar din dar se face rai!”

Un tânăr ieșean a reușit ceva ce statul n-a făcut… De patru ani ridică, de la zero, locuințe pentru copiii sărmani. “Casa Share” a pornit de la povestea unor copiii fără mamă și fără jucării și este acum un proiect cu zeci de mii de voluntari și 17 case nou-nouțe. Cum a reusit? Un apel pe Facebook și gândul că nimic nu este imposibil. 

Crescut în apropierea unui orfelinat, Bogdan a rămas mereu în minte cu imaginea copiilor care au nevoie de ajutor. A ajuns la Broşteni după ce citise în ziar povestea micuţilor crescuţi doar de tată, care nu au avut niciodată jucării. Le-a dus o parte din maşinuţele fiului său şi, mai târziu, le-a dat şi o casă. Cum a reușit acest lucru? Un apel pe Facebook şi gândul că nimic nu îl poate opri. Era decembrie 2014 când Bogdan a lansat un apel disperat pe Facebook.

„Rog toți prietenii care pot să mă ajute cu ceva, materiale de construcții, orice, termosistem. Haideți, fraților, să facem o faptă bună, să îi ajutăm pe oameni! Nu se poate! Trebuie ajutați!”, așa sună mesajul lui Bogdan

Zeci de voluntari au răspuns apelului lansat pe Facebook de tânăr şi, o lună mai târziu, copiii şi tatăl lor se mutau în casă nouă. Înainte de a le dărui cheile, le-a oferit şi o vacanță. De atunci au trecut patru ani, timp în care Bogdan a construit 17 case, iar la alte două lucrează acum. În iunie, Bogdan a schimbat viaţa unei familii cu patru copii din Iaşi. Rămaşi fără casă după un incendiu devastator, oamenii au avut în 3 luni o locuinţă nouă cu trei camere, bucătărie, baie și hol. Poveste după poveste, casă după casă…Bogdan nu clădeşte doar case, ci şi viitorul copiilor pe care-i ajută. Gestul bărbatului înseamnă, astăzi, 140 de copii a căror viaţă s-a schimbat radical şi o mobilizare uriaşă. Mii de voluntari din ţară şi străinătate sunt implicaţi în acest proiect.

“Aici e doar voința omului şi ajută toată lumea, indiferent de clasa socială, din pătura socială din care face parte. De la SMS-urile de doi euro, care vorba aia, sunt două ciocolate, până la oameni care vin cu un acoperiş întreg pentru o casă care costă câteva mii de lei, dacă nu sare de 10.000.” a precizat Liviu Ananie, voluntar.

Cei care vor să ajute o pot face contactându-i pe organizatorii proiectului pe casashare.ro.

Cele mai Accesate Articole