Prințul Charles, la a 70-a aniversare

Ziua de naștere a Prințului Charles a fost sărbătorită cu mult fast de familia regală britanică. Metropola londoneză a fost gazda mai multor evenimente cu ocazia acestei aniversări.

La împlinirea celor 70 de ani de viață ai Prințului Charles, Londra a fost în sărbătoare! Palatul Buckingham și-a deschis larg porțile pentru a-și primi oaspeții. Recepția și dineul organizate cu ocazia aniversării Alteței Sale Regale i-au avut ca invitați pe regina Rania a Iordaniei, prinţul Albert de Monaco, prinţul Frederick şi prinţesa Mary ai Danemarcei, regele Herald şi regina Sonja ai Norvegiei, regina Mathilde şi regele Phillipe ai Belgiei, prinţesa Beatrix a Olandei, regina Sophia a Spaniei, prinţii Nicholas şi Tatiana ai Greciei. De la aceste evenimente nu au lipsit nici membrii familiei regale britanice.
 „Este un privilegiu pentru orice mamă să poată ţine un discurs în cinstea fiului ei la a 70-a aniversare a lui. Înseamnă că ai trăit suficient de mult să îţi vezi copilul crescând. Este ca atunci când – ca să folosesc o analogie – plantezi un copac şi poţi să îl vezi crescând.”, a precizat Regina Elisabeta a II-a.
La celebrarea zilei de naștere a Prințului de Wales, a participat și președintele României, Klaus Iohannis.
Șeful statului a dat curs invitației primite din partea Reginei Elisabeta a II-a  a Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord. Klaus Iohannis i-a oferit Prințului Charles o icoană pe sticlă reprezentându-l pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Ucigătorul de Balaur şi Martirul și o colecţie de vinuri din cele trei regiuni istorice ale României – Moldova, Muntenia şi Transilvania. Darurile nu s-au oprit aici, președintele român i-a oferit Alteței Sale Regale şi o sticlă de vin din 1948, anul naşterii Prinţului de Wales.
Proaspătul septuagenar și-a celebrat vârsta cu umor și plin de voie-bună.
Turnul Londrei, Green și Hyde Park din metropola britanică au găzduit evenimente în cinstea acestei aniversări.
Redactor: Mihaela Țânțaru

Cele mai Accesate Articole