Peste 1.500 de hoverboard-uri, confiscate în Portul Constanța Sud Agigea

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă împreună cu lucrătorii  vamali de la Biroul Vamal Constanța Sud au descoperit, în Portul Constanţa Sud Agigea, scutere electrice contrafăcute, în valoare de aproximativ 2.500.000 lei.
În data de 15.11.2018, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu lucrătorii vamali, au efectuat un control amănunțit la un container sosit din China.
În urma verificării,  au fost descoperite  1.593 scutere electrice (hoverboard),  susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unei mărci cunoscute, a căror valoare, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, se ridică la suma totală de 2.548.000 lei.
Bunurile aveau ca destinatar o societate comercială de pe raza județului Ilfov.
La cercetări s-a stabilit că administratorul societăţii comerciale este un cetăţean român, în vârstă de 33 de ani, având domiciliul pe raza municipiului București.
Scuterele electrice au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către lucrătorii vamali, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.
Sursa: Comunicat Garda de Coastă
 
 

Cele mai Accesate Articole